loading...

ULTIMA ORA !!! DOLIU în showbizul românesc

Andreea Perju trece prin clipe grele. Asta deoarece bunicul ei s-a stins din viață. Vedeta, în doliu, a postat pe contul ei de pe o rețea de socializare un videoclip emoționant. De asemenea, a scris și câteva cuvinte despre pierderea suferită și despre bunicul ei.

Andreea Perju și-a pierdut bunicul
”Rămas bun, bunicu’ nostru drag. Îți mulțumesc pentru copilăria, grija și bunătatea pe care mi le-ai oferit. Sper că ești într-un loc mai bun pentru că aici ai lăsat un gol imens.”, a scris vedeta pe contul său de pe o rețea soacială.

De asemenea, pe blog, Andreea Perju a scris o postare legată de tragicul eveniment din viața sa.

”Niciodată nu suntem pregătiți să ne despărțim definitiv. De nimeni. Dar când vine momentul final doare al naibii de tare. Simțim că ceva se rupe din noi și nu vom mai avea niciodată acel ceva. Am sufletul bucăți. Zilele acestea s-a dus, pentru totdeauna, cel pe care l-am iubit ca pe ochii din cap.
Cel care m-a crescut cu bunătate și bucurie. Cel care când mă vedea, i se umezeau ochii de fericire. Cel care mă mângâia cum nimeni nu știa s-o facă și care, de câțiva ani, se chinuia cu neputința care l-a “ros” încet, încet pe dinăuntru. E vorba de bunicul meu, modelul de bărbat pe care l-am avut în copilărie.

L-am văzut cum s-a luptat cu toată boala, l-am văzut cum s-a ridicat de fiecare dată parcă mai puternic până când n-a mai putut și i-a fost din ce în ce mai greu. 18 ani a mai trăit fără bunica, așteptând să se întâlnească acolo Sus. Și-acum… ei sunt acolo, iar noi am rămas aici.

Mă bucur că le-a cunoscut pe fetițe și s-a bucurat de ele. A fost străbunic pentru 6 strănepoți și a apucat să îi cunoască pe toți”, este o parte din postarea vedetei pe blogul personal.
Sursa:teotrandafir.com

Problema cu mentalitatea divergentă
“Este un lucru foarte sănătos sa realizam ca universul destul de plictisitor in care majoritatea dintre noi petrecem cea mai mare parte a timpului nostru nu este singurul univers care există.” – Interviu Aldous Huxley pentru revista Paris

Există o anumită siguranță în a fi de acord cu toți cei din jurul tău. Într-o oarecare măsură, trebuie să “acceptăm” lumea, pentru a funcționa în ea, dar ce facem atunci când semințele neîncrederii încep să crească atunci când ni se prezintă idei diferite de convingerile pe care le considerăm acum sacre?

Gândirea divergentă se întâmplă de regulă într-o manieră organică, spontană, neliniară. Deseori nu este chiar o alegere conștientă, dar ceva începe să se desprindă adânc din noi, ceea ce spune: “hei, poate că ar trebui să privesc asta dintr-o nouă perspectivă.” Cu adevărat, unele dintre cele mai mari descoperiri ale lumii au fost făcute de gânditorii “divergenţi “, care au putut să stea pe teritoriul incertitudinii.

Pare ciudat, atunci, că societatea modernă a plasat gânditori divergenți într-o cămaşă de forţă. Nu ar trebui să provocăm cu adevărat un sistem care a creat atât de multe dintre problemele cu care ne confruntăm. Pur și simplu trebuie să acceptăm, fără să-l disecăm sau să lăsăm soluții creative să iasă la suprafață prin dezmembrarea dogmelor religioase, a spălării pe creier, a tiparelor familiale, a eliminării instituționale și altele.

“Există un motiv pentru care jazz-ul ar fi imposibil fără iarbă”, se spune adesea. Marijuana, de fapt, induce o stare de hiper-conștientizare, dar oprește porțiunea analitică a creierului care adesea se opune creativității reale. Este folosită atât de des în cercurile artistice și muzicale, deoarece eliberează calitățile asociative ale vieții pe care le uităm adesea. Mințile noastre analitice nu ar picta niciodată un cer violet care se topește deasupra pământului, sau o gamă de jazz care se aruncă atât de perfect în fraza următoare.

Acest efect se numește “hiper-amorsare” și se întâmplă nu doar cu consumul de canabis, ci și cu diverși gânditori divergenți. Creierul aruncă o “rețea extinsă de asociații”, care ne permite să înțelegem mai ușor conceptele mai îndepărtate.

Dacă cineva induce creativitatea creierului drept prin folosirea buruienilor, prin practici meditative sau prin propria lor predilecție naturală, rezultatul este același – începe să apară un Univers cu totul diferit. Nu numai că soluțiile pentru problemele cu care ne confruntăm încep să se materializeze, dar problemele în sine par să se dematerializeze.

Oamenii de stiinta de la Universitatea Leiden din Olanda au descoperit ca meditatorii experimentati ar putea imbunatati gandirea divergenta, un stil de gandire care incurajeaza crearea de noi idei, cum ar fi gandirea unor modalitati noi de a folosi obiecte obisnuite in doar o sesiune de meditatie de 35 de minute. În mod similar, psihologii de la Universitatea din Amsterdam și-au dat seama că atenția și, în mod special, capacitatea de a acorda atenție și de a fi conștienți de experiențele actuale, sunt esențiale pentru creativitate.

“În timp ce recunosc baza realității observate. . . adevărata artă se află într-o realitate simțită. “~ Artist, Odilon Redon

Deci, de ce toate încercările de a înăbuși gândirea divergentă adevărată sau creativitatea fără limite?

-Suntem hrăniți cu apă potabilă plină de fluor (și alte toxine) care împiedică activarea glandei pineale prin calcificarea acestui mic “scaun al sufletului” în adâncurile creierului nostru.

-Ne sunt date alimente toxice produse din organisme modificate genetic, care ne afectează sistemul imunitar, neurologia și capacitatea de reproducere.

-Pesticidele sunt turnate peste noi din avioane, în produsele alimentare și în sol, aer și apă în mod obișnuit.

-Suntem pulverizați cu chimicale din motive prea variate pentru a trece peste, dar toate toxinele care fac obiectul unui dumping sunt neurodegenerative.

-Cannabisul și alte medicamente de înmulțire a minții sunt făcute ilegale de către guvernul federal, în timp ce leziunile cerebrale și medicamentele care dăunează organismului sunt vândute pentru miliarde.

-Soluțiile creative pentru poluare, locuință, educație și energie liberă sunt fie înăbușite, fie creatorii lor sunt eliminați.

-Telefoanele inteligente, laptopurile, tabletele, camerele de pe stradă, opririle pentru trafic și stocarea clipurilor video sunt echipate cu tehnologia de spionaj ca o subterfugă a voinței libere a omului.

-Agențiile create pentru a proteja și a servi acum ucide, viol și minciuna pentru a menține disidenții la locul lor.

-Statele devin din ce în ce mai ilegal să crească propria dvs. hrană, să capteze propriile dvs. ploi de apă sau să trăiască în afara rețelei energetice.

-Eroii falsi sunt plasați în conștiința de masă, astfel încât nu trebuie să devenim activi în exprimarea noastră creativă a Sinelui Adevărat.

-Suntem spălați de creier pentru a crede că banii sunt reali, iar mărfurile de consum ne definesc.

-Filmele de la Hollywood sunt create în mod regulat, ceea ce face o distincție distală de alegere a pastilei “albastre” sau a deveni complet necinstiți.

-NASA recunoaște acum că viața ar putea exista pe una din lunile lui Jupiter, în timp ce o misiune pe Marte este programată pentru 2030. Ce altceva vor admite în curând, în timp ce încă mai spunem după ani de la accidentul de la Roswell că extratereştrii nu au vizitat planeta tot acest timp.

În plus față de toate acestea, suntem în mod constant informați să ne conformăm. Nu gândiți divergent. Nu rotiți barca.

Acest lucru se datorează faptului că gândirea divergentă îți va da libertatea. Un singur gând creativ poate schimba totul. Poate dezvălui legătura noastră cu toată lumea de pe această planetă și cu planetele pe care încă nu le-am imaginat. Universul este vast, dar suntem făcuți să gândim și să ne simțim mici.

Amintiți-vă, așa cum a spus odată Itzhak Bentov: “Nu există nimic absolut și final. Dacă totul era ironic, toate regulile absolute și totul structurat atât de paradoxal sau ironic a existat, nu ai putut să te miști. S-ar putea spune că omul se strecoară printre crăpături unde există paradoxul. ”

Nu poți doar să te miști, poți zbura. Doar eliberați pasărea cuşcă pentru ca ea să cânte.
sursa:sanatateminutcuminut.com

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*