loading...

Sfaturi pentru un somn odihnitor si relaxant

Sunt nopți în care parcă nu poți să pui geană peste geană! Ce e de făcut?

Pui capul pe pernă după o zi grea și nu reușești să adormi sau te trezești în mijlocul nopții cu mult înainte ca alarma ceasului să sune?

Fiecare dintre noi avem astfel de perioade cel puțin o dată în viață, însă este important cum le gestionezi și cum le rezolvi. Somnul de noapte este esențial pentru refacerea organismului după activitatea din timpul zilei și calitatea somnului tău pe termen lung îți poate afecta sănătatea, iar tenul tău va avea acel aspect tern și obosit.

Asigură-te că nu te confrunți cu o problemă de sănătate și consultă un medic dacă simți că ai nevoie de ajutor specializat. Între timp, poți încerca câteva remedii naturale și ușor de administrat pentru acele perioade când pur ți simplu nu te poți odihni:

Suplimente cu valeriană

Valeriana este planta recunoscută pentru efectele sale în cazul tulburărilor emoționale, al stărilor depresive si al insomniilor. Valeriana acționează ca un unui sedativ natural și nu creează dependență.

Bogată în ulei volatil, acid cafeic, acid clorogenic, substanțe terpenoide, flavonoizi, taninuri și multe alte substanșe importante organismului uman, planta valeriană are proprietăți sedative asupra sistemului nervos și cardiac.

Este totodată folosită în caz de anxietate, stres psihic, astm și migrene.

Spray-uri olfactoterapeutice

Spray-urile olfactoterapeutice care te ajută să regăsești beneficiile unui somn odihnitor conțin ingrediente precum levănțică –  plantă care te ajută să te relaxezi, încetinind pulsul și scăzând tensiunea arterială. Folosit chiar înainte de culcare, un astfel de spray cu efect relaxant poate calma grație acțiunii uleilor esențiale din lista sa de ingrediente.

Ajută tenul să aibă o noapte ușoară

Lăptișorul de matcă este singura sursă naturalaăde acetilcolină, mediator în procesul de transmitere a influxului nervos și este unica sursă de Acid 10 HDA (substanță activă cu efect antibacterian, antifungic și antiviral) care mărește rezistența organismului în fața bolilor și ajută la eliminarea radicalilor liberi.

Folosește pe timpul nopții o cremă antirid care ajută tenul să se regenereze și care minimizează ridurile fine și de expresie ale tenului tău.

 

 

 

 

sursa:unica.ro

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*