loading...

Maria Cârneci a început lupta împotriva unei teribile boli

Maria Cârneci a pornit o luptă împotriva bolii care le-a luat dintre noi pe Ileana Ciuculete și pe Denisa Răducu. S-a implicat într-o campanie împotriva hepatitei C. Cântăreața de muzică populară a rămas surprinsă de efectele pe care le poate avea boala asupra oamenilor. Află ce a declatrat în legătură cu acest subiect.

Maria Cârneci luptă împotriva hepatitei C

Ileana Ciuculete și Denisa Răducu și-au pierdut viața din caua acestei boli. Acum, cântăreața de muzică populară, Maria Cârneci, a luat atitudine. S-a implicat într-o campanie împotriva acestei teribile boli.

„Sunt implicată într-o campanie contra hepatitei C. Medicina a avansat, medicamentele sunt acum la alt nivel, la alte standarde.” Cântăreața a spus că nu vrea ca oamenii să se mai stingă din viață din cauza acestei boli. Se poate face un test și astfel, oricine, indiferent de vârstă, poate depista boala. Și se poate începe tratamentul.

”Din păcate, unul din 30 de români e purtător de virus, care se poate lua de la ustensile nesterilizate, de la stomatolog, de la manichiură, pedichiură.

Și atunci, eu îi îndemne pe toți românii să discute cu medicul de familie, să facă testul (…) Mergeți și faceți testul și sunteți purtător de virus, ăla se tratează”, a spus Maria Cârneci în cadrul unei emisuni. A subliniat că acum oamenii nu își mai pierd viața, sau cel puțin ar trebui să nu se mai întâmple asta, din moment ce se iau măsuri.

sursa:teotrandafir.ro

Totul despre jogging: beneficii, mituri demontate si riscuri

 

De câte ori nu ai spus „De mâine mă apuc de alergat?”. Jogging-ul pare a fi activitatea preferată pentru tot mai mulți dintre noi, datorită beneficiile aduse corpului, dar și stării emoționale.

Alergatul are o mulțime de beneficii pentru sănătatea trupului, precum și pentru bunăstarea minții. Alergatul te ajută să construiești masă musculară, reduce riscul de osteoporoza fortificând oasele, dar totodată te ajută și să slăbești, arzând caloriile în mod accelerat. Unele studii făcute recent în domeniu sugerează chiar că jogging-ul reduce riscul de cancer, de diabet, precum și pe cel de afecțiuni cardiovasculare precum infarctul sau atacul vascular cerebral.

Ca în cazul oricărei alte activități populare, și în jurul jogging-ului s-au creat mai multe mituri. Iată câteva dintre cele mai comune mituri despre alergat, demontate:

Dacă alerg, cresc șansele de a face varice
Fals. Varicele sunt determinate de cauze genetice, hormonale, obezitate sau obiceiuri precum fumatul. Mișcarea chiar previne apariția acestora, ajutând la ameliorarea lor atunci când sunt dezvoltate.

Pentru a pierde din greutate, trebuie să alergi îmbrăcat cât mai gros
Fals. Este cunoscută teoria conform căreia, cu cât transpirăm mai mult, cu atât slăbim mai tare. Transpirația este modalitatea corpului de a a-și regla temperatura. Dacă temperatura corpului rămâne ridicată, transpirăm tot mai mult, corpul începând să se deshidrateze. Astfel, pierderea de greutate nu se referă la grăsimile acumulate, ci la apa pierdută prin transpirație.

Alergatul crește apetitul
Fals. Alergatul nu crește apetitul, ci poate funcționa chiar contrariul. Această activitate fizică generează endorfine, care creează o stare de bine, diminuând pofta de mâncare. Mai mult, atunci când alergăm, temperatura corpului crește, inhibând una din glandele care stimulează apetitul.

Citeste si Cum ne alegem cei mai buni pantofi pentru alergare

Alergatul slăbește mușchii
Fals. Dimpotrivă, ajută la fortificarea lor. În plus, crește capacitatea cardiovasculară și, în combinație cu un regim alimentar echilibrat, reduce grăsimile.

Alergatul este dăunător pentru genunchi
Fals. Există mitul potrivit căruia alergatul pune presiune pe genunchi, afectându-i, în timp. Ei bine, acest lucru nu numai că nu este adevărat, însă specialiștii susțin că anumite sporturi, printre care și joggingul și inotul, sporesc densitatea oaselor.

Pe de altă parte, există și câteva lucruri cât se poate de adevărate despre alergat – iată despre ce este vorba:

Înainte de a alerga dimineața, trebuie să iei micul dejun
Adevărat. În lipsa unui mic dejun sățios, obosești mai repede, dar crește și riscul apariției crampelor musculare și a cârceilor.

Este mai bine să alergi dimineața
Adevărat. Alergatul de dimineață stimulează metabolismul, permițând corpului să consume mai multe calorii și aducând mai multă vitalitate și energie pentru restul zilei.

La ce riscuri te expui atunci când alergi
Jogging-ul practicat la temperaturi foarte ridicate crește riscul de insolație. De asemenea, persoanele cu afecțiuni cardiovasculare, diagnosticate sau nu, pot suferi de amețeli, greață sau tahicardie în timpul alergatului – într-o asemenea situație este obligatoriu un consult de specialitate.

Jogging-ul, combinat cu deshidratarea, poate cauza o sincopă vasovagală, care duce la leșin. Pentru a reduce acest risc, e important să asigurăm organismului aportul necesar de apă.

sursa:Doc.ro

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*