loading...

Cele mai periculoase 5 semne zodiacale. Iti fac rau cu ochii inchisi

5. CAPRICORN
– isi plange de mila si nu are prieteni
– se inconjoara doar de persoane rele
– nu reuseste sa duca la bun sfarsit nimic.

4. BERBEC
– incapatanat, insetat de putere, mandru.
– poate deveni ucigas
– nu ii place sa i se spuna ce sa faca.

3. SAGETATOR
– sinistru, volatil, neiertator
– ar putea fi arestat pentru furt
– nu il opreste nimic.

2. TAUR
– posesiv, incapatanat, inteligent
– prefera spalarea de bani si crimele financiare
– nu s-ar fa in laturi de la crime.

1. RAC
– instabil psihic
– ar putea comite crime pasionale
– este cel mai duplicitar semn zodiacal.

sursa:girly.ro

Portia de energie la jumatatea zilei: retete de pranz la pachet

 

La orele pranzului simti deja ca te cuprinde oboseala, mai ales dupa o dimineata incarcata la locul de munca. Ei bine, iti poti recapata energia cu un pranz sanatos, gustos si, nu in ultimul rand, care iti ofera senzatia de satietate fara somnolenta asociata cu consumul anumitor alimente.

Ideal ar fi sa iti iei la pachet, pentru masa de pranz, alimente care sa te sature, insa fara sa iti induca nevoia de somn, care apare in general dupa mesele foarte copioase.

stop dislipidemie

Salata de cuscus cu rosii si menta
Ingrediente pentru 4 portii generoase:

3 cani de rosii cherry, injumatatite
2 castravet mici, curatati de seminte si tocati marunt
zeama de la o lamaie
3 lingurite de sare de mare
1 ½ cana de cuscus
2 cani de apa
putina coaja de lamaie nerasa
¼ cana ulei de masline extravirgin
un praf de piper cayenne
½ cana de patrunjel netocat, iar tulpinile lasate intregi
½ cana de frunze de menta tocate, iar tulpinile lasate intregi
3 frunze de ceapa verde maruntite
½ cana de muguri de pin trasi la tigaie
Amesteca rosiile, castrevetii si zeama de lamaie cu 2 lingurite de sare.

Intre timp, fierbe apa cu zeama de lamaie, 3 linguri de ulei de masline, sarea ramasa, coaja de lamaie si piperul cayenne alaturi de tulpinile de patrunjel si menta. Dupa ce clocoteste, pune apa peste cuscusul pus in prealabil intr-un bol. Acopera bolul imediat cu un capac si lasa cuscusul in jur de 5 minute, apoi scoate din cuscus coaja de lamaie si tulpinile de menta si patrunjel. Foloseste o furculita pentru a amesteca cuscusul astfel incat sa capete o textura pufoasa.

Adauga, peste cuscus, amestecul de rosii, ceapa verde, patrunjelul si menta tocate, dar si mugurii de pin. Pune si uleiul de masline ramas, amesteca bine si pune salata intr-o casoleta.

Chifla vegetariana cu hummus si halloumi
Ingrediente pentru 2 sandvisuri:

2 chifle
hummus
4 felii de branza halloumi
1 jumatate de ardei gras
baby spanac
Incinge o tigaie de tip gril pe focul de la aragaz. Pune feliile de halloumi si jumatatea de ardei gras taiata pe jumatate in tigaie. Intoarce branza halloumi pe partea cealalta dupa ce capata o nuanta aurie, iar ardeiul rosu dupa ce capata aspectul de ardei copt. Dupa ce branza si ardeiul sunt gata, scoate-le pe o farfurie.

Repeta operatiunea cu tigaia incinsa si cu chiflele taiate pe jumatate, pe care le vei rumeni pe interior in jur de 30 de secunde. Unge apoi jumatatile de chifla cu hummus, pune peste hummus baby spanac din belsug, apoi completeaza cu cate 2 felii de halloumi si un sfert de radei rosu pentru fiecare chifla.

Infasoara chiflele vegetariene in folie de plastic si ia-le la pachet pentru un pranz gustos si sanatos.

Citeste si Salate usoare pentru pranzul servit la birou

Pui Teryaki cu orez
Ingrediente pentru 4 portii:

1 cana de sos de soia
¾ cana de zahar brun
4 catei de usturoi maruntiti
1 lingura de ghimbir dat pe razatoare
½ lingurita de piper negru macinat
¼ lingurita de piper cayenne
½ kg de pulpe de pui dezosate, taiate cubulete
1 lingura de amidon de porumb
2 linguri de ulei de masline extrevirgin
4 portii de orez basmati
seminte de susan prajite, pentru servire
Intr-un bol, amesteca sosul de soia cu zahar, usturoi, ghimbir, piper negru si piper cayenne. Pune bucatile de pui intr-un vas de yena si acopera-le cu jumatate din sosul de soia preparat. Acopera vasul si lasa-l deoparte.

Restul de sos pune-l intr-o tigaie si fierbe-l la foc mic timp de 10 minute. Amesteca amidonul de porumb cu o lingura de apa si pune-l peste sosul de soia care fierbe. Amesteca bine pana cand se ingroasa apoi ia-l de pe foc.

Pune 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie si, dupa ce stergi bucatile de pui cu un servetel pentru a indeparta surplusul de sos de soia, pune-l in tigaie. Gateste puiul in jur de 6-8 minute, pana cand capata o nuanta aurie. Scoate puiul din tigaie si unge-l cu sosul teriyaki preparat mai devreme.

Fierbe orezul basmati si pune puiul peste orez. Asezoneaza cu seminte de susan negru si alb, prajite si pune o portie la pachet, intr-o casoleta, pentru ziua urmatoare.

sursa:doc.ro

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*