loading...

Caz fără precedent! Câți bani s-au strâns pentru bătrânul bătut de doi tineri în Brașov! Sute de oameni au sărit în ajutorul lui

Bătrânul bătut crunt zilele trecute de doi tineri, într-un pasaj din Brașov, a fost ajutat de sute de oameni. Dumitru Neculai, în vârstă de 66 de ani, nu are acte de identitate și nici o locuință stabilă. Nu are un loc de muncă, dar lucrează cu ziua pentru a-și ajuta băiatul bolnav. Bătrânul a fost la un pas să rămână paralizat, în urma bătăii pe care a încasat-o de la doi tineri.

Bătrânul bătut de cei doi indivizi a impresionat mai mulți oameni, care s-au oferit să-i ajute. Medicul Vasi Rădulescu și scriitoarea Irina Binder au demarat campanii pentru a-l ajuta pe bătrân. Emoționați de soarta lui, sute de oameni au sărit în ajutorul lui Dumitru Neculai. Medicul Vasu Rădulescu a strâns 50.000 de lei pentru bătrân.
„Aseară am schimbat idei bune cu Irina Binder, cu alţi prieteni (unii au apărut acum şi parcă ne ştiam de-o viaţă) care vor să asigure chiria, cu medici stomatologi, cu domnul care îi va oferi mâncare în restaurant. Un om fain s-a oferit să suporte o chirie de 1.200-1.500 de lei pe lună, timp de un an. Altcineva a oferit mâncare la un restaurant, timp de trei luni. Un medic va încerca să-i repare dantura. Lucrăm să găsim un loc de muncă. Un braşovean fain a zis că-n principiu e ca şi rezolvată treaba. Am promis ajutor şi pentru fiul cu probleme, numai să cunoaştem detaliile”, a scris medicul pe pagina sa de Facebook.

„Traumele sunt vizibile”
Scriitoarea Irina Binder, dar şi mulţi oameni din Brașov l-au vizitat la spital pe Dumitru Neculai. Autorităţile locale au demarat procedurile pentru a-I face bătrânului un buletin provizoriu, potrivit adevarul.ro.

„Bunicul nostru vă trimite un zâmbet, aşa cum poate. Este extrem de obosit, iar traumele sunt vizibile. Pe mâna lovită poartă o brăţară cu iconiţe. Am aflat ceea ce mă interesa astfel încât să mă asigur că îl vom ajuta cum trebuie. Am deschis un cont bancar special pentru domnul Dumitru. Acesta este: RO14BTRLRONCRT0436615902, pe numele Binder Irina Liliana. În acest cont se vor depune doar bani pentru domnul Dumitru, iar eu voi posta public toată evidenţa (protejând numele donatorilor, desigur), cât şi dovezi că banii au ajuns la dumnealui. Când se va rezolva problema actelor şi bătrânul va putea avea contul lui personal, voi avea grijă ca lunar să i se vireze o sumă de bani la care să aibă acces. Aşa cum am mai spus, trebuie să ne gândim la siguranţa omului, să nu fie ţinta profitorilor, iar banii să fie doar ai lui şi să beneficieze de ei pe termen lung. La spital erau oameni minunaţi, veniţi chiar şi din alte oraşe să-l vadă şi să-şi ofere ajutorul. Personalul medical se ocupă cu mult profesionalism să-l pună pe picioare pe domnul Dumitru. Sunteţi minunaţi, oameni dragi!”, a scris Irina Binder pe Facebook.

sursa:cancan.ro

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*