loading...

Care sunt cele mai trendy capitale din lume

Cu atâtea oferte turistice avantajoase şi ocazii de city break-uri memorabile, cum să nu îţi plănuieşti câte o escapadă alături de iubitul tău?Ti-am făcut o selecţie cucele mai trendy capitale din lume!

REYKJAVIK

Oraşul Reykjavik este cea mai nordică capitală din lume şi cel mai mare oraş din Islanda. Oferta culturală din acest oraş este absolut interminabilă, iar centrul oraşului este împânzit de muzee şi obiective turistice care mustesc a artă de toate felurile. Poţi să faci excursii la vulcani sau să îţi iei câteva ore de relaxare în băi termale sub cerul liber, dar cu siguranţă nu rata o vizită la Sifra – o fâşie între două continente, situată în Lacul Thingvellir, din Parcul Naţional Thingvellir. Acolo poţi face snorkeling şi scufundări în… peşterile subacvatice. Pe visitreyjakiv.is ai toate detaliile.

BRATISLAVA

Capitala Slovaciei a câştigat foarte mult teren în ultimii ani. Localizată la o oră de călătorit cu trenul de Viena şi la două ore jumătate de Budapesta, Bratislava impresionează prin multiculturalitatea arhitecturală, dar şi a mixului de turişti – din ce în ce mai îndrăgostiţi de acest oraş din inima Europei.

Nu rata Hlaven Namesie, un fel de kilometrul zero al lor şi ieşi noaptea în centrul vechi pentru distracţie. Acolo vei da peste Cumil, o statuie a unui bărbat în mărime naturală care te priveşte voios şi care datează din 1997. Pe bratislavavisit.com găseşti oferte de tururi cu ghid şi preţuri pentru restaurante.

TALLINN

Centrul istoric al capitalei Estoniei (localizată în districtul Harju, din nordul ţării) este înscris din anul 1997 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Cu toate că şi-a păstrat amprenta istorică, Tallinn este o oază de cultură în continuă dezvoltare.

Turiştii care au fost măcar o dată în Estonia au jurat că se vor întoarce pentru muzeele moderne, pentru conacele măreţe şi pentru cele peste 200 de festivaluri organizate anual în toată ţara aceasta cu doar 1,3 milioane de locuitori.

Pont: în Estonia, fii sigură că te vei hrăni corect şi curant, cu alimente organice, cultivate şi produse direct din sursa naturale.

LUXEMBURG

Capitala ducatului Luxemburg numără doar 800.000 de locuitori, care vorbesc luxemburgheza, o limbă cu influenţe germanice. Arhitectura oraşului te va fermeca – melanjul de vechi cu nou şi modern e minunat, parcurile verzi, evenimentele sportive, festivalurile de toate genurile, restaurantele şi discotecile pentru toate gusturile transformă această capitală într-una din cele mai vizitate din ultimul an.

 

 

 

 

 

sursa:cosmopolitan.ro

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*