loading...

Azi este sarbatoare mare pentru crestini! Ce este bine sa faci

Calendar ortodox il cinsteste pe data de 12 mai 2018 pe Sfantul Ioan Valahul un Sfant cu totul deosebit, mai ales pentru pilda de mucenicie si marturisire a vietii sale.

Aceasta sarbatoare este marcata in Calendarul Crestin Ortodox cu cruce neagra. Tot pe 12 mai se mai face si pomenirea Sfantului Epifanie, arhiepiscopul Salaminei Ciprului si a Sfantului Gherman, patriarhul Constantinopolului.

Sfantul Ioan Valahul s-a nascut in anul 1644, din parinti crestini. La varsta de 15 ani a ajuns rob la turci. Pe drumul spre Constantinopol, un pagan pune ochii pe el si-l cumpara cu gandul de a-l sodomiza.

„Sunt stapanul tau, te-am cumparat cu aur si fac cu tine ce vreau!”.

„Ba-raspunde tanarul-stapanul meu este Hristos, Care m-a cumparat cu sangele Lui si face cu mine ce trebuie!”. Ioan il omoara pe pagan, pentru a-si apara demnitatea.

Agarenii, pazitorii robilor, afland ca Ioan si-a ucis stapanul, l-au legat in lanturi si asa l-au dus spre Constantinopol, conform crestinortodox.ro.

Aici a fost dat in stapanirea femeii paganului ucis. Aceasta a fost fermecata de frumusetea lui Ioan si i-a fagaduit ca daca va renunta la credinta in Hristos il va lua de barbat. Dupa 2 ani de refuz, a fost dat pe mana eparhului cetatii si aruncat in temnita.

Apoi, Ioan a fost supus la diverse chinuri, iar in cele din urma a fost spanzurat in data de 12 mai 1662. Viata Sfantului Ioan a fost scrisa de Ioan Cariofil si a fost tiparita la Venetia de Sfantul Nicodim Aghioritul.

 

sursa: wowbiz.ro

 

 

Rugaciunea Maicii Domnului care te ajuta sa-ti indeplinesti orice dorinta

Simti ca in ultima perioada nu se mai intampla nimic bun in viata ta, dorintele si asteptarile nu ti se indeplinesc, incearca sa spui o rugaciune in fiecare zi.

Rugaciunea Maicii Domnului este considerata cea mai puternica pentru indeplinirea dorintelor. O poti rosti de cate ori vrei sa depasesti un necaz sau ai dorinte de evoluare.

“Sfanta Maria, ma indrept plin de incredere catre Tine, cerandu-ti ajutor! Cred cu tarie ca ma vei asculta in necazul meu si ma vei sprijini cand imi este greu.

Spre a-ti arata recunostinta mea, iti fagaduiesc sa fac cunoscuta si altora aceasta rugaciune. Te rog, cu umilinta, sa imi aduci liniste in tristetea si durerile mele.

In numele negraitei rugaciuni si bucurii care ti-a cuprins inima cand ai oferit adapost Mantuitorului lumii in casa ta din Betania, te implor, roaga-te pentru mine si familia mea ca sa-l pastram pe Dumnezeu in inima astfel incat sa ne invrednicim a primi ajutor in nevoile noastre, mai ales in durerea care ma copleseste acum (aici se spune dorinta).
Te implor, Ajutatoarea celor aflati in suferinta, infrange orice greutati precum ai infrant balaurul care sade la picioarele tale.”

Dupa ce ai terminat de rostit aceasta rugaciune pentru indeplinirea dorintelor, continua cu “Tatal nostru”, apoi cu rugaciunea „Bucura-te Marie, cea plina de Har, Domnul este cu Tine! Binecuvantata esti tu intre femei si binecuvantat este rodul pantecului tau care a nascut pe Mantuitorul sufletelor noastre Iisus Hristos. Sfanta Marie, Maica de Dumnezeu, roaga-te pentru noi pacatosii acum si in ceasul mortii noastre. Amin.”

Rosteste aceasta succesiune de rugaciuni de 10 ori pe zi, timp de 9 marti, in fata unei icoane a Sfintei Fecioare, avand si o lumanare sfintita aprinsa.

Se spune ca rugaciunea pentru indeplinirea dorintelor este atat de puternica, incat dorinta se va realiza inca inainte de de a ajunge la cea de-a 9-a zi de marti. Ar trebui, insa, sa fie rostita in fata unei icoane a Sfintei Fecioare.

sursa: wowbiz.ro

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*